YÜKLENİYOR
ENG
BURSA R PLAZA
Odunluk Mah. Akpınar Cad. R Plaza No.:21/A Nilüfer/BURSA
İSTANBUL - ATAŞEHİR
Atatürk Mah. Ataşehir Bulvarı 41 Ada 4-1 Blok No.:2 Ataşehir/İstanbul
GÖZLÜKLERİ UZUN YILLAR KULLANMANIN YOLLARI

GÖZLÜKLERİ UZUN YILLAR KULLANMANIN YOLLARI

AŞAĞI KAYDIRIN
BLOG

Güneş gözlüğü ya da numaralı gözlükler çabucak deforme olabilen aksesuarlar arasında. Gözlükleri dikkatli kullanarak bu süreyi uzatmak ise mümkün.

Beğenerek alınan gözlüklerde dikkat edilecek bazı başlıklar ile uzun yıllar aynı gözlüğü severek kullanabilirsiniz.
İşte gözlüklerin ömrünü uzatabilecek bazı noktalar:

• Özellikle kadınların yaptığı hatalardan biri gözlükleri taç olarak kullanmak. Gözlükleri kafaya taç gibi kullanmak esneme yaptığından lensler çerçevelerinden kısa sürede çıkar. Bu yüzden de gözlükler kullanılmayacağı zaman kılıfına konulmalıdır.

• Gözlükleri kılıfında kullanmak da önem teşkil ediyor. Kılıfların içerisinde bulunan biraz daha sert kısma lenslerin oturması gerekir. Gözlük alımında bu detay genellikle belirtilse de gözden kaçma durumunda gözlükler çantada ya da benzeri yerlerde taşınırken kılıfında olsa bile zarar görebilir.

• Özellikle güneş gözlükleri bir yere girildiği zaman çıkarılan bir aksesuar. Çıkarıldıktan sonra ise lenslerin üste gelecek şekilde konulması çizilmemesi açısından önemli.

• Güneş ya da numaralı gözlük fark etmeksizin tüm gözlükleri güneş yağı, parfüm, deodorant gibi kimyasal içeren ürünlerden uzak tutmak gerekli.

• Gözlüklerde en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri temizliği. Lens temizleme spreyleri ve bezlerin yanı sıra gözlüklerin uzun ömürlü olması için su ve sabun ile yıkanması gerekir. Su ve sabun ile yıkadıktan sonra mikrofiber bez ile gözlüğü silmek camların çizilme sürecini uzatır. Yıkanmadan sadece bez ile silinmesi durumunda gözlüklerin üzerinde bulunan ve gözle görülmeyen toz taneleri gözlüğü çizdiği için kullanım ömrünü kısaltır.

background
01
BURSA R PLAZA

Odunluk Mah. Akpınar Cad. R Plaza No.:21/A Nilüfer/BURSA

02
İSTANBUL - ATAŞEHİR

Atatürk Mah. Ataşehir Bulvarı 41 Ada 4-1 Blok No.:2 Ataşehir/İstanbul