YÜKLENİYOR
ENG
BURSA R PLAZA
Odunluk Mah. Akpınar Cad. R Plaza No.:21/A Nilüfer/BURSA
İSTANBUL - ATAŞEHİR
Atatürk Mah. Ataşehir Bulvarı 41 Ada 4-1 Blok No.:2 Ataşehir/İstanbul
YÜZ HATLARININ GÖZLÜK SEÇİMİNDEKİ ÖNEMİ

YÜZ HATLARININ GÖZLÜK SEÇİMİNDEKİ ÖNEMİ

AŞAĞI KAYDIRIN
BLOG

Her gözlük modeli kişinin yüzüne tam oturmadığı için gözlük seçerken yüz ölçülerini göz önünde bulundurmalıdır.

Yüz genişliği ile lens, sap uzunluğu ve köprü genişliğinin uyumlu olması gerekir. Yüzün genişliğinde ise dikkat edilmesi gereken noktalar gözler ve yüz-kulak arasındaki mesafe ile burun genişliğidir.

Küçük yüze sahip olanlar 50 mm, orta büyüklükteki yüzler 51-54 mm, büyük yüzler için de 55 mm ve yukarısı lensli gözlükler genellikle yüze uygun olan gözlüklerdir. Numaralı ya da normal gözlüklere kıyasla güneş gözlüklerinde lens ölçüsü bir tık büyük olabileceği gibi gözlük denerken de yüz ve gözlük uyumuna dikkat edilerek gözlük tercihi yapılabilir.

Gözlük seçimindeki önemli noktaları şöyle sıralayabiliriz:

• Gözlük çerçevesinin yüze ne çok büyük ne de çok küçük olmaması gerekir. Yüze küçük gelen çerçeveler yanlardan açılma yapacağı gibi büyük gelen çerçeveler ise düşecek gibi durur. Bu yüzden de yüze oturacak çerçeve seçilmelidir.

• Göz yuvarlağının lensin tam ortasına denk gelmesi önemlidir. Bu hem gözlüğün yüze tam oturduğunu gösterir hem de daha rahat bir kullanım sağlar. Gözlük seçerken mağazada bulunan uzman kişilerden bu konuda destek alabilir ve tam karşıya bakarak lense işaret koydurabilirsiniz. Böylelikle lens ve gözlük ile yüzünüzün uyumu ortaya çıkacaktır.

• Yapılan yanlışlardan bir diğer ise kaşın gözlüğün içinde kalmasıdır. Gözlük seçerken hem doğru gözlüğü kullanmak hem de dışarıya doğru bir imaj çizmek için kaşın, çerçevenin üstüne olması gerekir.

• Gözlük alırken mutlaka gözlüğü denemelisiniz. Yüzünüze uygun gözlüğü bulma avantajının yanı sıra beğendiğiniz gözlük modeli üzerinde ufak ayarlamalar yapılmasına da olanak tanır.

background
01
BURSA R PLAZA

Odunluk Mah. Akpınar Cad. R Plaza No.:21/A Nilüfer/BURSA

02
İSTANBUL - ATAŞEHİR

Atatürk Mah. Ataşehir Bulvarı 41 Ada 4-1 Blok No.:2 Ataşehir/İstanbul